Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 diente de ajo
- 130 g de cebolla en trozos
- 15 g de aceite de girasol
- 350 g de tomate en cuartos
- 1 pastilla de caldo de verduras
- 50 - 70 g de pasta de curry rogan josh (ver receta básica)
- 25 g de tomate concentrado
- 2 hojas de lima kaffir secas
- 1 pellizco de sal
- 25 g de zumo de lima
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva), aclarados y escurridos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 899 kJ / 215 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 28.4 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Błonnik
- 12.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry indio de verduras
40min
Garam masala - Subcontinente indio
5 min
Curry verde tailandés de pollo (Kaeng khiao waan) - Tailandia
45 Min
Curry de garbanzos y coco con cuscús de brócoli
40min
Curry de garbanzos y verduras
25min
Pasta de curry rogan josh - Subcontinente indio
10min
Dal de lentejas negras (Dahl makhani) - India
2 godz. 40 min
Tandoori masala - Subcontinente indio
10min
Curry verde thai vegetariano
35min
Curry de garbanzos (Chana masala)
20min
Dal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35min
Chile sin carne
1 Std.