Arroz negro con verduras asadas y tofu

Arroz negro con verduras asadas y tofu

4.4 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 raciones

Składniki

Verduras asadas
  • de pimiento rojo en trozos de aprox. 2-3 cm
    250 g
  • de zanahoria en trozos de aprox. 1-2 cm
    250 g
  • de cebolla en anillos de aprox. 1 cm
    250 g
  • de sal
    2 - 3 pellizcos
  • de pimentón (opcjonalnie)
    ½ cucharadita
  • de aceite de oliva
    50 g
  • de ajo en polvo (opcjonalnie)
    ½ cucharadita
  • de orégano seco
    1 cucharadita
Arroz negro
  • de agua
    1200 g
  • de sal
    3 pellizcos
  • de tofu firme en dados de aprox. 2 cm
    250 g
  • de salsa de soja (aprox. 5 g)
    ½ cucharada
  • de arroz negro (venere)
    250 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 114 kcal / 476 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 237 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...