Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de cebolla en cuartos
- 50 g de aceite de oliva
- 30 g de cacahuetes crudos sin sal pelados
- 1 chile rojo fresco sin semillas, en trozos
- 50 g de zumo de limón
- 450 g de agua
- 500 g de berenjenas en cubos (aprox. 2 cm)
- 1 ½ cucharaditas de sal
- ½ pastilla de caldo de verduras
- 35 g de maicena
- 150 g de leche de coco
-
30
g de pasta de curry rojo tailandesa
lub 2 cucharadas de curry en polvo - 20 g de jarabe de agave
- 250 g de garbanzos cocidos (en conserva) aclarados y escurridos
- 100 g de judías verdes redondas congeladas
- 100 g de champiñones frescos en mitades
- cilantro fresco para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1753.5 kJ / 419.1 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 38.4 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 9.6 g
- Sód
- 811.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de garbanzos y verduras
25min
Ramen vegano
1h
Estofado de berenjena picante
30min
Dhal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35min
Curry de garbanzos y coco con cuscús de brócoli
40min
Curry de champiñones y garbanzos con espinacas
30min
Bol vegetariano de tofu, verduras y soja
30min
Arroz vietnamita con verduras
55min
Biryani de verduras - India
50min
Curry vegano con tofu
30min
Coliflor tika masala
30min
Curry de garbanzos rogan josh - India
25min