Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de agua
- 650 g de hojas de espinaca frescas troceada
- 20 g de perejil fresco (solo las hojas)
- 10 g de eneldo fresco
- 5 g de cebollino fresco
- 400 g de queso feta desmenuzado
- 2 huevos
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 8 láminas de masa filo
- 120 g de mantequilla fundida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1495 kJ / 358 kcal
- Białko
- 11.38 g
- Węglowodany
- 14.49 g
- Tłuszcz
- 25.04 g
- Błonnik
- 2.12 g
Alternatywne przepisy
Berenjenas a la parmesana
1h
Berenjenas caprese en caponata
50min
Soufflé de espinacas y dos quesos
35min
Quiche de espinacas y feta con pasta filo
45 min
Hinojo "a la parmesana"
1h 25min
Empanada integral de brócoli, kale y queso
1 Std. 15 Min
Moussaka Vegana
1 Std. 20 Min
Wellington de verduras
3h
Berenjenas rellenas y salsa de yogur con azafrán - Irán
1h
Crumble estilo indio
1h
Crujientes de espinacas con roquefort
25min
Imam bayildi (Berenjenas rellenas) - Turquía
1h