Empanada griega de espinacas (spanakopita)

Empanada griega de espinacas (spanakopita)

4.5 38 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 raciones

Składniki

  • 600 g de agua
  • 650 g de hojas de espinaca frescas troceada
  • 20 g de perejil fresco (solo las hojas)
  • 10 g de eneldo fresco
  • 5 g de cebollino fresco
  • 400 g de queso feta desmenuzado
  • 2 huevos
  • 1 cucharadita de sal
  • 2 pellizcos de pimienta negra molida
  • 8 láminas de masa filo
  • 120 g de mantequilla fundida

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 358 kcal / 1495 kJ
Białko 11.38 g
Tłuszcz 25.04 g
Węglowodany 14.49 g
Błonnik 2.12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...