Mejillones en curry blanco - Sri Lanka

Mejillones en curry blanco - Sri Lanka

4.6 17 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
4 raciones

Składniki

  • de cebolla en cuartos
    250 g
  • diente de ajo
    1
  • hojas de lima kaffir secas
    2
  • de jengibre fresco (aprox. 1 cm)
    1 trozo
  • de azúcar moreno
    1 cucharadita
  • de cilantro fresco (hojas y parte del tallo), y un poco más para servir
    5 - 6 ramitas
  • chile rojo fresco (sin pedúnculo ni semillas)
    ½ - 1
  • de curry en polvo (ver receta básica)
    2 cucharaditas
  • de aceite de girasol
    20 g
  • de leche de coco
    100 g
  • pimiento verde italiano en juliana muy fina (aprox. 100 g)
    1
  • de mejillones frescos limpios
    1000 g
  • de salsa de pescado
    1 cucharadita
  • de zumo de lima
    20 - 30 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 150 kcal / 627 kJ
Białko 11.8 g
Tłuszcz 7.3 g
Węglowodany 9.1 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...