Wersje kompatybilne
Ceviche de lubina y langostinos con maíz y batata
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de filetes de lubina (sin piel ni espinas)
- 8 langostinos crudos grandes pelados
- 100 g de zumo de lima
- 500 g de agua
- 3 cucharaditas de sal
- 1 batata pelada y cortada en rodajas de 5 mm (aprox. 300 g)
- 1 cebolla roja en cuartos
- 100 g de pimiento rojo en trozos (3-4 cm)
- 3 - 4 ramitas de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
- 70 - 80 g de maíz en conserva escurrido
- 1 chorrito de aceite de oliva
- 1 guindilla fresca roja o verde (sin semillas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 904 kJ / 216 kcal
- Białko
- 25.2 g
- Węglowodany
- 19.9 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Ternera teriyaki con arroz
1h 40min
Garbanzos thai con gambas, leche de coco y lemon grass
25 min
Ceviche de bacalao
20 min
Blinis con tartar de salmón
1 godz. 20 min
Tiradito de lubina nikkei
15 Min
Tartar de bonito con espuma de cebollino
20 min
Pollo con miel y lima y chutney de mango
1h 15min
Ceviche de pulpo
10min
Ceviche de dorada a los cítricos
1 godz. 10 min
Ceviche de corvina
2h 40min
Tartar thai de salmón
45 min
Pollo caramelizado con sésamo - Malasia
1h 25min