Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Curried Cake
- 100 g polenta
- 5 g fresh coriander leaves
- 1 - 2 fresh green chillies, halved, deseeded, to taste
- 5 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 100 g courgettes, cut in pieces (2 cm)
- 100 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 3 medium eggs
- 100 g fat-free plain yoghurt
- 40 g groundnut oil, plus 3 Tbsp for frying
- 100 g plain flour
- 1 ½ tsp baking powder
- 1 tsp ground turmeric
- 2 Tbsp sesame seeds
- 1 tsp mustard seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 2 pinches garlic powder
- 6 dried curry leaves
Coriander Chutney
- 100 g red onions, quartered
- 50 g fresh coriander, cut in pieces
- 40 g olive oil
- 30 g lemon juice
- 30 g water
- 1 garlic clove
- 1 fresh green chilli, halved, deseeded
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp sugar
- ½ tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1097 kJ / 264 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chapatis
1h 30 min
Coconut Dhal
20 min
Gozleme
1h 15min
Pudla with Spinach and Paneer
1h
Coriander Chutney
5 分钟
Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh)
1h 40min
Prawn Xacuti
1h 20 min
Lamb Keema with Peas
1h
Cauliflower Stuffed Parathas
45 分钟
Mango Kulfi
4ωρ. 20 λεπτ.
Dal Makhani
9h 30min
Cauliflower and Black Bean Balls
1h 10min