Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Curried Cake
- 100 g polenta
- 5 g fresh coriander leaves
- 1 - 2 fresh green chillies, halved, deseeded, to taste
- 5 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 100 g courgettes, cut in pieces (2 cm)
- 100 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 3 medium eggs
- 100 g fat-free plain yoghurt
- 40 g groundnut oil, plus 3 Tbsp for frying
- 100 g plain flour
- 1 ½ tsp baking powder
- 1 tsp ground turmeric
- 2 Tbsp sesame seeds
- 1 tsp mustard seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 2 pinches garlic powder
- 6 dried curry leaves
Coriander Chutney
- 100 g red onions, quartered
- 50 g fresh coriander, cut in pieces
- 40 g olive oil
- 30 g lemon juice
- 30 g water
- 1 garlic clove
- 1 fresh green chilli, halved, deseeded
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp sugar
- ½ tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1097 kJ / 264 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cape Malay Vegetable Curry
35 min
Aloo Beetroot Tikki
1h
Pudla with Spinach and Paneer
1h
Mango Kulfi
4 Std. 20 Min
Pepper, Anchovy and Onion Cornbread Tart
45 min
Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh)
1 Std. 40 Min
Black Bean and Sun-dried Tomato Dip
30 min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45 min
Baingan Bhurta (Aubergine Bhurta)
30 min
Ras el Hanout
15min
Vegetable Biryani
50 min
Saag Paneer
13u.