![Curried Cake with Coriander Chutney Curried Cake with Coriander Chutney](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C5832322-1DCA-4EDE-8F90-578BE2AB8229/Derivates/93c03ae9-18ec-4389-8db1-971fedab7e4c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Curried Cake
- 100 g polenta
- 5 g fresh coriander leaves
- 1 - 2 fresh green chillies, halved, deseeded, to taste
- 5 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 100 g courgettes, cut in pieces (2 cm)
- 100 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 3 medium eggs
- 100 g fat-free plain yoghurt
- 40 g groundnut oil, plus 3 Tbsp for frying
- 100 g plain flour
- 1 ½ tsp baking powder
- 1 tsp ground turmeric
- 2 Tbsp sesame seeds
- 1 tsp mustard seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 2 pinches garlic powder
- 6 dried curry leaves
Coriander Chutney
- 100 g red onions, quartered
- 50 g fresh coriander, cut in pieces
- 40 g olive oil
- 30 g lemon juice
- 30 g water
- 1 garlic clove
- 1 fresh green chilli, halved, deseeded
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp sugar
- ½ tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1097 kJ / 264 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chana Masala
45 Min
Cauliflower Stuffed Parathas
45 Min
Orange and Coconut Squares
35 min
Herbed Mushrooms with Pearl Barley and Roasted Hazelnuts
13h 25min
Aloo Beetroot Tikki
1h
Tarka Dal
9h 5 min
Spiced Labne with Squash and Rocket Salad
13h 30 min
Dhokla
30 Min
Roasted Cauliflower Soup with Chilli and Garlic Oil
1 godz. 20 min
Dal Makhani
9h 30min
Sumac and Tahini Houmous
10min
Mini Falafel with Beetroot Houmous
20 min