Wersje kompatybilne
Sałatka z czerwonej kapusty, komosy ryżowej i wegetariańskich kiełbas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sałatka
- 200 g komosy ryżowej (quinoa)
- 30 g oliwy z oliwek
- 800 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 500 g czerwonej kapusty, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 200 g wegetariańskich kiełbas, pokrojonych w 5 mm plastry
- 1 łyżka maku (opcjonalnie)
Sos jogurtowy
- 250 g jogurtu typu greckiego
- 150 g majonezu
- 60 g miodu, płynnego
- 3 łyżki octu jabłkowego
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 631.4 kJ / 150.8 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35min
Placek z hummusem z cieciorki
20 min
Sałatka detox
25min
Sałatka detox z kalafiorem i cieciorką
13 Std. 50 Min
Ciasto kalafiorowe
1 Std. 15 Min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25min
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
1h 30min
Farinata - włoski placek z ciecierzycy
1h 30min
Parathas nadziewane kalafiorem
55min
Sałatka warzywna z ziemniakami i kurczakiem
1 Std. 15 Min
Falafele z łodygami natki pietruszki i kolendry
9 godz. 30 min
Jagodowe frappuccino
3h 25min