
Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne orzechowe scones
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
12 sztuk
Składniki
-
50 g orzechów laskowych
-
200 - 220 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
50 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
130 g mleka
-
żółtko roztrzepane, do posmarowania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
131.1 kcal /
548.8 kJ
Białko
3.1 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
14.7 g
Błonnik
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Parathas nadziewane kalafiorem
55 min
Pomidorowe brownie
1 godz.
Focaccia z brokułami i anchois
2 godz. 15 min
Ciasto z jabłkami (bez cukru)
1 godz. 25 min
Ciasto z batatów
1 godz. 50 min
Ciastka bretońskie (bez cukru)
1 godz.
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 godz. 25 min
Ciasto ananasowe
55 min
Litewskie bliny pszenno-owsiane
1 godz. 10 min
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
1 godz. 20 min
Brioszka z czekoladą
2 godz. 10 min
Angielskie scones
50 min