Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne orzechowe scones
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
12 sztuk
Składniki
-
50 g orzechów laskowych
-
200 - 220 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
50 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
130 g mleka
-
żółtko roztrzepane, do posmarowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3.1 g
Kalorie
548.8 kJ /
131.1 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
14.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 godz. 30 min
Chleb z płatków owsianych z orzechami
6 godz. 15 min
Kruche ciastka serowe z kminkiem i sezamem
1 godz. 30 min
Krakersy z kapustą kiszoną i nasionami konopi
1 godz.
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35 min
Ciastka ryżowe z pistacjami i białą czekoladą
1 godz. 50 min
Cytrynowo-kokosowe kulki jaglane
2 godz.
Ciasteczka z żurawiną (bez alergenów)
40 min
Drożdżowe bułeczki z za'atarem
1 godz. 30 min
Ciasteczka owsiane z bananami
35 min
Angielskie scones
50 min
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1 godz. 30 min