Petit soufflé de poulet au curry

Petit soufflé de poulet au curry

4.5 35 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 4 min
4 portions

Składniki

  • 40 g de beurre doux et un peu pour le moule
  • 150 - 200 g de restes de poulet cuit (poulet rôti par exemple), coupé en morceaux
  • 30 g de gruyère (ou autre fromage à pâte dure)
  • 40 g de farine de blé
  • 250 g de lait
  • 4 œufs blancs et jaunes séparés
  • 1 c. à café de curry en poudre à ajuster en fonction des goûts
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • ½ c. à café de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 24.5 g
Kalorie 1410 kJ / 338 kcal
Tłuszcz 21.8 g
Węglowodany 10.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...