![Cromesquis de saint-nectaire Cromesquis de saint-nectaire](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4029A36C-A5FB-4C1C-872A-59D7A3DAFB98/Derivates/4E7824EA-70FF-4120-8D19-A89B7E9B8B12.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de courgette
- 1 gousse d'ail
- 450 g de saint-nectaire, coupé en morceaux (3 cm env.)
- 60 g de vin blanc
- 1 œuf
- 2 c. à café de bicarbonate de sodium
- 120 g de farine de blé
- 100 g de lait
- 30 g de chapelure
- 500 g d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 724 kJ / 174 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Crumble de confit de canard aux noix
1h
Œuf toqué au bleu des Flandres - Nicolas Gautier
35 min
Minicrèmes brûlées au beaufort
3h
Lotte en croûte de fromage basque et purée de pommes de terre au chorizo
1h
Œufs cocotte à la fondue de poireau
40 min
Feuilletés au beaufort
1h
Tartelette mozzarella-fleur de jambon d'Aoste
50 dk
Soufflé à la fourme d'Ambert
40 min
Fleurs chorizo-feta
35 min
Sauce au cidre
20 min
Croquetas de jambon de Bayonne
3h
Aligot
40 min