Tourte au roquefort

Tourte au roquefort

4.3 29 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • gousses d'ail
    2
  • d'échalotes coupées en deux
    150 g
  • de persil frais hachés
    4 brins
  • de graisse de canard et un peu pour graisser
    25 g
  • de champignons de Paris frais coupés en quatre
    250 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    5 pincées
  • de vin blanc
    40 g
  • pâte feuilletée maison
    1
  • de pommes de terre cireuses (à chair ferme) émincées en fines rondelles (2 mm)
    1000 g
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de roquefort détaillé en cubes
    200 g
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    3 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 552 kcal / 2308 kJ
Białko 13.3 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...