Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 gros œufs
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de ciboulette fraîche, ciselée
- 450 g d'eau
- ½ c. à café de gros sel, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g de pommes de terre cireuses (à chair ferme), coupées en très fines rondelles (1 mm env.)
- 1 chorizo doux (225 g), coupé en demi-rondelles fines
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1420 kJ / 339 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
Alternatywne przepisy
Tortilla aux oignons et aux lardons
50 Min
Camembert rôti au Varoma
30 Min
Riz cantonais
25 Min
Œufs brouillés aux merguez, tomates et pita grillés
30 Min
Cannelloni au brocciu
1 Std.
Flammekueche
1 Std. 25 Min
Pesto-tomates confites
15 Min
Crozetto aux lardons et poivrons
40 Min
Fougasse (Découverte)
1 Std.
Carbonara
30 Min
Roulé au fromage et au jambon
40 Min
Ficelles apéro (Plaisir)
1 Std. 15 Min