![Welsh rarebit Welsh rarebit](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/473ED057-6F84-49B0-B070-58D0CE5D9AB9/Derivates/A5C994C0-DCA4-46DD-852F-BF26C818E03E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de cheddar, coupé en morceaux
- 6 tranches de pain de mie blanc, toastées
- 6 tranches de jambon blanc
- 25 g de fécule de maïs
- 200 g de bière brune
- 3 c. à soupe de moutarde douce
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 c. à soupe de sauce Worcestershire
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 1920 kJ / 460 kcal
- Białko
- 29.2 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flamiche aux chicons et maroilles
2 Std.
Spaetzles à l'alsacienne
40 min
Soupe de tomate aux copeaux de jambon de Bayonne
35 min
Ficelles picardes
2 Std.
Croque-cake
50 min
Welsh au stilton
35 min
Carbonade flamande
1sa 45 dk
Fondue savoyarde
15 min
Flammekueche
1h 25 min
Gratin de comté façon pudding
45min
Croque flammekueche
55min
Tarte au libouli
2 godz. 45 min