Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g de farine de sarrasin
- 1 c. à café de sel marin, type de Guérande
- 1 œuf
- 1450 g d'eau
- 400 g de champignons de Paris frais, émincés
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 6 - 8 saucisses, piquées à la fourchette
- 50 g de beurre demi-sel
- 100 g de fromage râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1935 kJ / 462 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 36.3 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Mille-galettes de blé noir
35min
Sauce beurre blanc
20min
Quiche sans pâte
45min
Boulettes à la saucisse
50min
Quiche lorraine
50min
Flammekueche
1 Std. 25 Min
Pizza au fromage et aux lardons
1h 30min
Pizza aux pommes de terre
1h 30min
Baguette flammekueche
40min
Galette de blé noir au beurre de sardine
45min
Galettes de blé noir aux saint-jacques, sauce à l'andouille
1 Std. 10 Min
Gaufre quiche
50min