Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g de farine de sarrasin
- 1 c. à café de sel marin, type de Guérande
- 1 œuf
- 1450 g d'eau
- 400 g de champignons de Paris frais, émincés
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 6 - 8 saucisses, piquées à la fourchette
- 50 g de beurre demi-sel
- 100 g de fromage râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1935 kJ / 462 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 36.3 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Galettes de blé noir aux saint-jacques, sauce à l'andouille
1 Std. 10 Min
Riz cantonais
25min
Quiche lorraine
50 Min
La tourte aux épluchures de patate
2h 30 min
Galette de sarrasin moules et fondue de poireau
45 min
Flammekueche
1h 25 min
Quiche auvergnate
1 Std. 20 Min
Galette de blé noir au beurre de sardine
45 min
Aligot
40min
Pâte à galette
1u. 15min
Roulé au fromage et au jambon
40min
Rougail saucisse
50 Min