Tarte basquaise

Tarte basquaise

4.5 79 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 parts

Składniki

  • beurre doux pour le moule
  • farine de blé pour fariner
  • 1 pâte brisée maison
  • ½ boîte de poivrons rouges en conserve égouttées et taillés en lanières
  • 4 tranches de jambon de Bayonne taillées en lanières
  • 200 g de tomates entières pelées au jus bien égouttées
  • 3 œufs
  • 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 2 pincées de piment d'Espelette
  • 2 pincées de poivre moulu
  • 150 g de fromage de brebis basque type Ossau-Iraty, émincé en lamelles

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 0 mg
Białko 17.2 g
Kalorie 1690.8 kJ / 404.5 kcal
Tłuszcz 31.8 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 12.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...