Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de eneldo fresco
- 1000 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 350 g de arroz basmati
- 400 g de habas congeladas
- 2 - 3 pellizcos de hebras de azafrán
- 3 cucharadas de aceite de girasol
- 200 g de queso feta desmenuzado
- 50 g de granos de granada
- Wartości odżywcze
- na 1 raciones
- Kalorie
- 1451 kJ / 347 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 51.8 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Błonnik
- 5.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dhal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35min
Sopa de yogur con garbanzos
40min
Dal de lentejas negras (Dahl makhani) - India
2h 40min
Curry madrás - Subcontinente indio
15 Min
Arroz kashmiri - India
30min
Berenjenas con salsa de miso
1 godz.
Vindaloo de cordero - India
1 godz. 40 min
Salmón tikka con arroz basmati - India
25min
Tandoori masala - Subcontinente indio
10 min
Tabulé - Líbano
2 godz. 15 min
Sopa de fideos, gambas y leche de coco (Laksa) - Malasia
35min
Berenjenas rellenas y salsa de yogur con azafrán - Irán
1 godz.