Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache au mascarpone
- 30 g de sucre en poudre
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 200 g de mascarpone
Les macarons au café
- 150 g d'amandes en poudre
- 150 g de sucre glace
- 10 g de café instantané
- 4 blanc d'œuf
- 50 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
- 20 g de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 285 kJ / 67.9 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons chocolat-caramel
2h 30min
Macarons au citron
12 godz.
Macarons lapins de Pâques
48 Std.
Religieuses au café
3h 45min
Gâteau de Pâques
13 Std.
Gros macarons à la menthe et à la framboise
5h 10min
Macarons au café
24h
Entremets aux 2 chocolats
2h 15 min.
Mille-feuille à partager
1h 45min
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2 godz. 45 min
Macarons au chocolat
24h
Macarons coco-chocolat blanc
5h 5min