Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 3 œufs
- 180 g de farine de blé
- 130 g de sucre en poudre
- 25 g d'eau
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 pincée de sel
La crème pâtissière au citron
- 1 morceau de zeste de citron jaune non traité de préférence (sans la partie blanche)
- 100 g de sucre en poudre
- 40 g de farine de blé
- 500 g de lait entier
- 2 œufs
La finition
- 250 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 891 kJ / 213 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cupcakes rouge
1h
Gâteau à la fraise
3u. 35min
Baba à la noix de coco
2h
Gelée d'herbes (boisson vietnamienne)
Brak ocen
Cupcake chocorange
50min
Rose cake aux fraises
2h 15 min.
Cupcakes à la vanille
1h
Cupcakes aux pistaches
40min
Cupcakes au citron
55min
Cupcakes de Noël
2 Std. 25 Min
Feuilles de vigne farcies au millet
2h 30min
Cupcake cappuccino
50min