Cupcake mimosa

Cupcake mimosa

3.9 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
28 pièces

Składniki

La pâte
  • œufs
    3
  • de farine de blé
    180 g
  • de sucre en poudre
    130 g
  • d'eau
    25 g
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
  • de sel
    1 pincée
La crème pâtissière au citron
  • de zeste de citron jaune non traité de préférence (sans la partie blanche)
    1 morceau
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de farine de blé
    40 g
  • de lait entier
    500 g
  • œufs
    2
La finition
  • de crème liquide, 30% m.g. min. très froide
    250 g

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 213 kcal / 891 kJ
Białko 5.7 g
Tłuszcz 8.9 g
Węglowodany 29.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...