Tartelette aux fruits rouges

Tartelette aux fruits rouges

4.4 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
10 portions

Składniki

La pâte sucrée
  • 100 g de sucre en poudre
  • 250 g de farine de blé et un peu pour les moules
  • 125 g de beurre doux et un peu pour les moules
  • 1 pincée de sel
  • 1 œuf
La crème chocolat blanc pistache
  • 150 g de chocolat blanc détaillé en morceaux
  • 300 g de crème liquide 35% m.g. très froide
  • 300 g de mascarpone
  • 2 - 3 gouttes d'arôme naturel de pistache
  • 600 g de fruits rouges frais variés
  • 30 g de pistaches, décortiquées et non salées concassées

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8.7 g
Kalorie 2448 kJ / 586 kcal
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 42.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...