Wedding cake de Gaëlle (Finale Thermostars 2017)

Wedding cake de Gaëlle (Finale Thermostars 2017)

2.5 6 ocen
Przygotowanie 2 godz. 30 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
20 parts

Składniki

Le gâteau
  • de beurre et un peu pour les moules
    320 g
  • de sucre en poudre
    480 g
  • d'extrait naturel de vanille
    4 c. à café rases
  • œufs
    12
  • de farine de blé
    800 g
  • de yaourt nature
    480 g
  • de sel
    4 pincées
  • de levure chimique (2 sachets)
    4 c. à café
La crème au beurre de pistache
  • de beurre en morceaux
    360 g
  • de pâte de pistache
    3 c. à soupe bombées
La meringue
  • de sucre en poudre
    200 g
  • blancs d'œufs
    6
  • de sel
    1 pincée
Le coulis de framboises
  • de framboises
    500 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • d'eau
    160 g
L'assemblage
  • de framboises fraîches
    500 g
  • de pâte à sucre
    400 - 500 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 822.9 kcal / 3444.5 kJ
Białko 12.3 g
Tłuszcz 35.4 g
Węglowodany 110.1 g
Błonnik 4.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...