Wedding cake de Gaëlle (Finale Thermostars 2017)

Wedding cake de Gaëlle (Finale Thermostars 2017)

2.9 7 ocen
Przygotowanie 2 godz. 30 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
20 parts

Składniki

Le gâteau
  • 320 g de beurre et un peu pour les moules
  • 480 g de sucre en poudre
  • 4 c. à café rases d'extrait naturel de vanille
  • 12 œufs
  • 800 g de farine de blé
  • 480 g de yaourt nature
  • 4 pincées de sel
  • 4 c. à café de levure chimique (2 sachets)
La crème au beurre de pistache
  • 360 g de beurre en morceaux
  • 3 c. à soupe bombées de pâte de pistache
La meringue
  • 200 g de sucre en poudre
  • 6 blancs d'œufs
  • 1 pincée de sel
Le coulis de framboises
  • 500 g de framboises
  • 100 g de sucre en poudre
  • 160 g d'eau
L'assemblage
  • 500 g de framboises fraîches
  • 400 - 500 g de pâte à sucre

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 12.3 g
Kalorie 3444.5 kJ / 822.9 kcal
Tłuszcz 35.4 g
Błonnik 4.6 g
Węglowodany 110.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...