Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 œufs
- 170 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 c. à café de levure chimique
- 80 g d'huile d'olive, et un peu pour le moule
- du sel
- du poivre moulu
- 100 g de lait
- 6 figues sèches, en petits dés
- 50 g de gruyère râpé
- 100 g de roquefort, en dés d'1 cm
- 2 tranches de jambon cru, en lanières
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1619 kJ / 387 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Cake à la saucisse de Morteau
1h
Muffins au crottin de Chavignol
1h
Cake au roquefort et aux poires
1h
Madeleines au bleu d'Auvergne
30 min
Cake aux tomates séchées et chèvre
45 min
Cake au roquefort, à la poire et aux noix
1h
Minicakes chorizo-feta
35 min
Cake aux lardons, pruneaux et amandes
1h
Cake tomate, feta et graines de nigelle
1 godz. 10 min
Cake au chèvre, parmesan et tomates
40 min
Cake aux chèvre, raisins et noisettes
45 min
Cake pomme-lardons
1 godz. 10 min