Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 140 g de beurre mou, coupé en morceaux
- 120 g de sucre en poudre
- 260 g de farine
- 60 g de graines de pavot
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
La garniture
- 100 g de noisettes
- 70 g de sucre en poudre
- 60 g de beurre mou, coupé en morceaux
- 30 g de miel
- 30 g de farine
- 1 jaune d'œuf
- 10 g de beurre, pour le moule
- 500 g de prunes
- 1 c. à soupe rase de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2552 kJ / 612 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 35 g
Alternatywne przepisy
Tarte aux abricots façon crumble
3h 20 min
Pâté aux prunes
1j
Tarte abricot-framboise
1 Std. 15 Min
Tarte aux abricots et aux amandes
1 godz. 35 min
Clafoutis aux prunes
1 Std. 15 Min
Tarte aux abricots et au nougat
2 godz. 20 min
Tarte crumble aux abricots
1 Std. 40 Min
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50 menit
Tarte aux mirabelles
50 menit
Crumble aux prunes
40 min
Clafoutis aux abricots
55 Min
Clafoutis prune-cannelle
40 min