Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g water
- 130 g carrots, cut in pieces
- 60 g celeriac, cut in pieces
-
25
g fresh parsley, leaves only
lub 25 g celery leaves -
1
chicken stock cube (for 0.5 l)
lub 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade - 600 g chicken breast fillets, cut in strips (5 cm x 2 cm)
- ½ tsp salt, plus extra to taste
- ¼ tsp freshly ground pepper, plus extra to taste
- 150 g button mushrooms, cut in slices
- 30 g flour
- 100 g cream
- 1 tsp Worcestershire sauce (opcjonalnie)
- 1 tsp lemon juice
- 30 g butter, cut in pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1432 kJ / 342 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegetable soup
35min
Beef goulash with bread dumplings
1 Std. 30 Min
Pork tenderloin with mustard sauce
35min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30min
Pasta in tomato sauce with chorizo
25 min
Chilli con carne
40 Min
Meatloaf
1h 20min
Meat stock paste
45 Min
Fruit nectar
10 dk
Boiled pasta
20min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30min
Meatballs with tomato sauce
45 Min