Creamy Tomato Soup

Creamy Tomato Soup

3.4 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
12 portions

Składniki

  • garlic cloves
    4
  • onion quartered
    150 g
  • olive oil
    40 g
  • fine sea salt to taste
    6 - 8 tsp
  • caster sugar
    3 tsp
  • dried oregano (opcjonalnie)
    3 tsp
  • stock cubes (for 0.5 l each) crumbled
    3
    4 heaped tsp stock paste, homemade
  • tomatoes, ripe quartered
    3000 g
  • double cream
    300 g
  • fresh basil leaves
    6 - 12
  • fresh parsley leaves only
    2 - 4 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 173 kcal / 725 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 950 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...