Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 garlic cloves
- 150 g onion, quartered
- 40 g olive oil
- 6 - 8 tsp fine sea salt, to taste
- 3 tsp caster sugar
- 3 tsp dried oregano (opcjonalnie)
-
3
stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
lub 4 heaped tsp stock paste, homemade - 3000 g tomatoes, ripe, quartered
- 300 g double cream
- 6 - 12 fresh basil leaves
- 2 - 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 725 kJ / 173 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 950 mg
Alternatywne przepisy
Creamy tomato soup
30 min
Lentil and Bacon Soup
8h 55min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30 min
Vegetable Soup
35 min
Cauliflower Soup; Chorizo and Pepperonata Pasta
35 min
Rice Pudding
1h
Spiced Moroccan Lentil Soup
35 min
Leek and Potato Soup
1h
Broccoli and stilton soup
30 min
Creamy Tomato Soup
25 min
Curried Sweet Potato Soup
30 min
Creamy Pepper Soup
20min