Gratin de chou-fleur au fromage manchego et amandes

Gratin de chou-fleur au fromage manchego et amandes

4.5 37 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 500 g d'eau
  • 1 chou-fleur détaillé en bouquets
  • 40 g de beurre coupé en morceaux
  • 40 g de farine
  • 500 g de lait
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 4 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
  • 150 g de fromage manchego coupé en tranches
  • 70 g d'amandes effilées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 29.8 g
Kalorie 2135.5 kJ / 511 kcal
Tłuszcz 34.2 g
Błonnik 10.2 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...