
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'oignons blancs de printemps, coupés en deux si nécessaire (5-6 ciboules)
- 200 g de minicarottes coupées en tronçons si nécessaire
- 150 g de mininavets coupés en deux ou quatre
- 20 g d'huile d'olive
- 200 g de petits pois, frais ou surgelés
- 500 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts (voir "Conseil(s)") (opcjonalnie)
- herbes aromatiques fraîches ciselées
- 1 pincée de poivre fraîchement moulu (opcjonalnie)
- 200 g de pommes de terre nouvelles coupées en deux si nécessaires
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 159.8 kcal / 672.8 kJ
- Białko
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Węglowodany
- 21 g
- Błonnik
- 6.5 g