Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'échalotes
- 1 gousse d'ail
- 2 c. à café d'huile d'olive
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier frais
- 1 c. à café rase de piment d'Espelette
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1000 g de tomates bien mûres, coupées en quatre
- 1 bouquet de basilic frais, effeuillé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 284 kJ / 68 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de tomates et courgettes
55 min
Velouté d'endives aux noix de saint-jacques
55 min
Soupe de tomate aux copeaux de jambon de Bayonne
35 min
Soupe de tomate aux vermicelles
30 min
Velouté de poivron rouge
35 min
Soupe de laitue
35 min
Potage au poireau
30 min
Velouté de tomate
30 min
Velouté de carotte, pomme et curry
50 min
Crème d'endive au colombo
30 min
Velouté d'endive
35 min
Crème de carotte
30 min