![Purée de céleri Purée de céleri](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A636CC89-7F28-4108-B4AC-B26A85ED037D/Derivates/465FBD3B-B89A-4F01-AFE6-AFBFF4E9704C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de céleri-rave, coupé en gros morceaux
- 300 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 100 g d'eau
- 150 g de lait
- ½ c. à café de noix de muscade en poudre
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 703 kJ / 168 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Błonnik
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème de chou-fleur
40 мин.
Fanes de radis en velouté et chorizo croustillant
40 мин.
Compote de rhubarbe
1 Std. 5 Min
Compote rhubarbe-pomme-framboise
20 Min
Purée aux trois racines
45 min
Mousseline de céleri-rave
45 min
Parmentier au céleri et au haddock
1h 15min
Purée de panais et légumes d'hiver
40 мин.
Purée céleri-pomme
45 min
Chou rouge aux raisins secs et chorizo
35 min
Céleri rémoulade
10min
Purée de topinambour au chocolat blanc
40 мин.