Purée de céleri

Purée de céleri

4.4 257 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • 700 g de céleri-rave coupé en gros morceaux
  • 300 g de pommes de terre coupées en morceaux
  • 100 g d'eau
  • 150 g de lait
  • ½ c. à café de noix de muscade en poudre
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 30 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 4.5 g
Kalorie 703 kJ / 168 kcal
Tłuszcz 5.5 g
Błonnik 6.3 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...