Mini chive pikelets with mushrooms

Mini chive pikelets with mushrooms

4.4 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
40 portions

Składniki

Chive pikelets
  • fresh chives cut into quarters
    5
  • butter plus extra for frying
    20 g
  • self-raising flour
    140 g
  • sea salt
    1 pinch
  • bicarbonate of soda
    ¼ tsp
  • sour cream
    180 g
  • full cream milk
    125 g
  • egg
    1
Mushrooms
  • fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only
    2 sprigs
  • fresh thyme leaves only
    4 sprigs
  • spring onions/shallots (approx. 30 g), trimmed and cut into quarters
    2
  • prosciutto (approx. 160 g), rind removed and cut into halves, or 4 shortcut bacon rashers (approx. 160 g), rind removed and cut into quarters
    8 slices
  • olive oil
    40 g
  • button mushrooms brushed clean and cut into slices
    360 g
  • tamari sauce (opcjonalnie)
    2 tsp
  • Dijon mustard
    2 tbsp
  • ground black pepper to taste
    ¼ tsp
  • fresh chives finely chopped, or micro herbs, for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 59 kcal / 249 kJ
Białko 2.3 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 3 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 192.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...