Mini chive pikelets with mushrooms
TM6 TM5 TM31

Mini chive pikelets with mushrooms

4.4 (5 ocen)

Składniki

Chive pikelets

  • 5 fresh chives, cut into quarters
  • 20 g butter, plus extra for frying
  • 140 g self-raising flour
  • 1 pinch sea salt
  • ¼ tsp bicarbonate of soda
  • 180 g sour cream
  • 125 g full cream milk
  • 1 egg

Mushrooms

  • 2 sprigs fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only
  • 4 sprigs fresh thyme, leaves only
  • 2 spring onions/shallots (approx. 30 g), trimmed and cut into quarters
  • 8 slices prosciutto (approx. 160 g), rind removed and cut into halves, or 4 shortcut bacon rashers (approx. 160 g), rind removed and cut into quarters
  • 40 g olive oil
  • 360 g button mushrooms, brushed clean and cut into slices
  • 2 tsp tamari sauce (opcjonalnie)
  • 2 tbsp Dijon mustard
  • ¼ tsp ground black pepper, to taste
  • fresh chives, finely chopped, or micro herbs, for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
249 kJ / 59 kcal
Białko
2.3 g
Węglowodany
3 g
Tłuszcz
4 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Błonnik
0.4 g
Sód
192.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy