Pappadums with mint and coriander chutney

Pappadums with mint and coriander chutney

3.7 7 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 50 min
15 portions

Składniki

Pappadums
  • water
    180 g
  • urad dal whole or split, husks removed (see Tips)
    400 g
  • fine salt
    1 tsp
  • chilli powder
    1 tsp
  • vegetable oil plus 300-500 g extra for rolling and frying
    1 tbsp
Mint and coriander chutney
  • fresh mint leaves only
    12 sprigs
  • fresh coriander leaves only
    10 sprigs
  • fresh long green chilli cut into halves and deseeded
    1
  • sea salt flakes
    1 tsp
  • lime juice only (approx. 20 g)
    1
  • natural yoghurt
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 114.1 kcal / 479.1 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 2.2 g
Węglowodany 14.2 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 310.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...