Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 125 g Wasser, lauwarm
-
1
EL Sonnenblumenöl, etwas mehr für die Hände
lub 1 EL Rapsöl - 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 340 g
- Kalorie
- 3321 kJ / 794 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 142 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 156 mg
Alternatywne przepisy
Topfenstrudel
2ωρ. 10 λεπτ.
Mohnnudeln
1ωρ. 30 λεπτ.
Gefüllte Germteigstangerl (vegan)
1h 40 min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 λεπτ.
Milchrahmstrudel
1h 55 min
Topfenknödel mit Marillenröster
1h 20min
Burgenländerkipferl
1h 25 min
Hollerkoch
2ωρ. 50 λεπτ.
Polsterzipfl
2ωρ. 10 λεπτ.
Kräuterschöberlsuppe
35 Min
Buchteln mit Powidl
2h 20 min
Mohnstrudel
2 Std. 30 Min