![Strudelgrundteig - ohne Ei Strudelgrundteig - ohne Ei](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/13B268A6-2D64-44C3-AE37-C82F56B058C7/Derivates/DD7068D8-A64C-4CB5-B5DE-1A320D4B4523.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 125 g Wasser, lauwarm
-
1
EL Sonnenblumenöl, etwas mehr für die Hände
lub 1 EL Rapsöl - 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 340 g
- Kalorie
- 3321 kJ / 794 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 142 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 156 mg
Alternatywne przepisy
Germknödel
1 godz.
Kirschenstrudel
1 godz. 45 min
Mohnnudeln
1h 30min
Milchrahmstrudel
1 Std. 55 Min
Grießnockerl (laktosefrei)
40min
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Kardinalschnitten
3h
Mohnstrudel
2h 30min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Salzstangerl
1 godz. 25 min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min