Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Milch
- 70 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Päckchen Trockengerm (7 g) von Dr. Oetker
- 90 g Zucker
- 550 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Päckchen Vanillezucker (8 g) von Dr. Oetker
-
1
Päckchen Orangenschale, gerieben (6 g) von Dr. Oetker
lub 1 - 2 TL Orangenschale, gerieben, von 1 Bio-Orange -
1
Röhrchen Rum-Aroma (2 ml) von Dr. Oetker
lub 1 - 2 TL Rum - 30 g Honig
- 2 Eier (Größe M)
- Hagelzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1116 kJ / 267 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 26 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linzerkipferl
1h 10min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1h 10min
Rumschnitten
50min
Kokosbusserl
25 Std.
Topfenknödel mit Marillenröster
1h 20 min
Neujahrs Schweinderl mit süßer Nussfülle
2h
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Wiener Rehrücken
3h 40min
Marillenkuchen
1h 30min
Sonntags-Striezel
2h 15min
Mini-Schaumrollen
1h 40min
Schneller Schokokuchen mit weichem Kern
30min