Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Milch
- 40 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Päckchen Trockengerm (7 g) von Dr. Oetker
- 1 Päckchen Vanillezucker (8 g) von Dr. Oetker
- 1 Päckchen Zitronenschale, gerieben (6 g) von Dr. Oetker
- 1 Prise Salz
- 2 Eier (Größe M)
- 520 g Weizenmehl, universal, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 EL Zimt, gemahlen
- 100 g Rosinen
- 2 - 3 EL Rum
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1375 kJ / 329 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 40 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schwammerlragout mit Semmelknödeln
1sa
Nuss-Striezel
2h 10min
Osternest aus Germteig
2 godz.
Kärntner Kasnudln
1 godz. 45 min
Osterpinze
2h 30min
Nusspotize
2 godz. 20 min
Neujahrs Schweinderl mit süßer Nussfülle
2 godz.
Osterbrot
2h 40min
Rumkugeln von Dr. Oetker
30 dk
Nougatknödel mit Nussbröseln und Zwetschkenröster (vegan)
1 godz. 10 min
Kärntner Reindling
2h 40min
Rumschnitten
50 dk