Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Eier (Größe M)
- 100 g Dinkelkörner
- 2 TL Backpulver
- 370 g Zucker, fein
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Prise Salz
- 3 EL Wasser
- 250 g Weizenmehl, glatt
- 130 g Milch
- 70 g Rapsöl
- 500 g rote Ribiseln, entstielt, frisch oder gefroren, abgetropft (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 852 kJ / 204 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 76 mg
Alternatywne przepisy
Marillenknödel "die Besten"
1h
Ribiseltorte mit Schneehaube
1h 10min
Topfengolatschen
50min
Burgenländerkipferl
1h 25min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10min
Marillenmarmelade
35min
Malakofftorte
10 godz. 20 min
Punschkrapferl
1h 5min
Marillenkuchen
1h 30min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Bananenschnitten
3h