Topfen-Marillen-Strudel

Topfen-Marillen-Strudel

4.4 68 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 Stücke

Składniki

  • Zucker
    100 g
  • Magertopfen
    500 g
  • Naturjoghurt fest
    200 g
  • Weichweizengrieß
    45 g
  • Vanillepuddingpulver (für 0,5 l Milch)
    1 Päckchen
  • Vanillezucker
    3 TL
  • Eier
    3
  • Zitrone Schale abgerieben und Saft gepresst
    ½
  • Marillen
    400 g
  • Butter
    50 g
  • gezogener Strudelteig aus dem Kühlregal
    4 Blätter

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 321 kcal / 1344 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...