Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zucker
- 500 g Magertopfen
- 200 g Naturjoghurt, fest
- 45 g Weichweizengrieß
- 1 Päckchen Vanillepuddingpulver (für 0,5 l Milch)
- 3 TL Vanillezucker
- 3 Eier
- ½ Zitrone, Schale abgerieben und Saft gepresst
- 400 g Marillen
- 50 g Butter
- 4 Blätter gezogener Strudelteig aus dem Kühlregal
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1344 kJ / 321 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Marillenknödel "die Besten"
1 Std.
Topfenstrudel
2 Std. 10 Min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 Std. 10 Min
Apfelstrudel
1 Std. 20 Min
Milchrahmstrudel
1 Std. 55 Min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min
Topfengolatschen
50 Min
Topfenpalatschinken
1 Std. 30 Min
Scheiterhaufen
1 Std. 30 Min
Ribiselschnitten
1 Std.
Buchteln mit Vanillesauce
1 Std. 40 Min
Apfelschlangerl
2 Std.