Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g Milch
- 25 g frische Germ
- 40 g Feinkristallzucker
-
1
Päckchen Vanillezucker (8 g)
lub 1 - 2 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht -
Rapsöl
lub Kokosöl zum Einfetten - 135 g Butter, weich, in Stücken
- 410 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 2 Eidotter (Größe L)
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 180 g Powidl
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1202 kJ / 287 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 49 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topfenschmarrn
50 Min
Germknödel
1 Std.
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 Min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1 Std. 20 Min
Buchteln mit Vanillesauce
1 Std. 40 Min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Marillenkuchen
1 Std. 30 Min
Mohnstrudel
2 Std. 30 Min
Sonntags-Striezel
2 Std. 15 Min
Schnelle Biskuitroulade
30 Min