Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2000
g frische Zwetschken, halbiert, entsteint
lub 2000 g Pflaumen, halbiert, entsteint -
¼ - ½
TL Zimt, gemahlen
lub ¼ - ½ TL Wiener Süße Mischung "Feine Prise" - 25 g Rum
- 60 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1634 kJ / 389 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 16 g
Alternatywne przepisy
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55 Min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1j 20 menit
Marillenröster
30 min
Orangenpaste
30 min
Kirschenkompott
1 godz. 35 min
Ribiselgelee
55 Min
Ribisel-Apfelessig
4h 20 min
Hollerkoch
2 Std. 50 Min
Marillenmarmelade mit Vanille
1 godz. 5 min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 Min
Wurstknödel
1j 20 menit
Zwetschkenröster
1j 30 menit