Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Eier (Größe M)
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 340 g Feinkristallzucker
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 2 Prisen Salz
- 2 TL Backpulver
- 280 g Weizenmehl, universal
- 30 - 40 g Milch
- 1 TL Zitronensaft, frisch gepresst
- 500 - 600 g rote Ribisel, von den Rispen gezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1855 kJ / 443 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 131 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Osternest aus Germteig
2óra
Ribiselgelee
55min
Topfenknödel mit Marillenröster
1h 20min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 min
Zwetschkenröster
1h 30 min
Malakofftorte
10h 20min
Ribiselschnitten
1óra
Punschkrapferl
1h 5min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Marillenkuchen
1h 30 min
Mohnstrudel
2óra 30p
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min