Ribiseltorte mit Schneehaube

Ribiseltorte mit Schneehaube

3.9 78 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 Stücke

Składniki

  • Eier (Größe M)
    6
  • Butter weich, in Stücken
    250 g
  • Feinkristallzucker
    340 g
  • Zitronenschale, gerieben
    1 TL
  • Salz
    2 Prisen
  • Backpulver
    2 TL
  • Weizenmehl, universal
    280 g
  • Milch
    30 - 40 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    1 TL
  • rote Ribisel von den Rispen gezupft
    500 - 600 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 443 kcal / 1855 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 59 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 131 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...