
Urządzenia i Akcesoria
Ribiseltorte mit Schneehaube
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 Stücke
Składniki
-
Eier (Größe M)6
-
Butter weich, in Stücken250 g
-
Feinkristallzucker340 g
-
Zitronenschale, gerieben1 TL
-
Salz2 Prisen
-
Backpulver2 TL
-
Weizenmehl, universal280 g
-
Milch30 - 40 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst1 TL
-
rote Ribisel von den Rispen gezupft500 - 600 g
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
443 kcal /
1855 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
59 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
131 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Mehlspeisen
9 Przepisów
Austria
Austria