Ribiseltorte mit Schneehaube
TM6 TM5

Ribiseltorte mit Schneehaube

3.9 (77 ocen)

Składniki

  • 6 Eier (Größe M)
  • 250 g Butter, weich, in Stücken
  • 340 g Feinkristallzucker
  • 1 TL Zitronenschale, gerieben
  • 2 Prisen Salz
  • 2 TL Backpulver
  • 280 g Weizenmehl, universal
  • 30 - 40 g Milch
  • 1 TL Zitronensaft, frisch gepresst
  • 500 - 600 g rote Ribisel, von den Rispen gezupft

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1855 kJ / 443 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
59 g
Tłuszcz
20 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Błonnik
1 g
Sód
131 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy