Urządzenia i Akcesoria
Burgenländerkipferl
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 25 min
70 Stück
Składniki
-
Zucker260 g
-
Walnüsse200 g
-
Eier (Größe M)4
-
Weizenmehl, glatt400 g
-
frische Germ40 g
-
Milch60 g
-
Butter kalt, in Stücken200 g
-
Salz1 Prise
-
Staubzucker (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
2 g
Kalorie
341 kJ /
81 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mini-Schaumrollen
1 Std. 40 Min
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Punschkrapferl
1 Std. 5 Min
Sonntags-Striezel
2 Std. 15 Min
Linzerkipferl
1 Std. 50 Min
Kardinalschnitten
3 Std.
Apfelschlangerl
2 Std.
Eisweintascherl
1 Std. 20 Min
Nusskipferl
2 Std.
Rumschnitten
50 Min
Nussbeugerl
1 Std. 55 Min