Charlotte mangue-Passion

Charlotte mangue-Passion

4.5 26 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 5 godz.
8 parts

Składniki

La base spéculoos
  • de biscuits speculoos
    200 g
  • de beurre doux mou
    70 g
La mousse à la mangue
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    6
  • de mangue mûre coupée en morceaux
    350 g
  • de sucre en poudre
    120 g
  • d'eau
    40 g
  • de vinaigre balsamique blanc
    10 g
  • blancs d'œufs
    2
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    350 g
Le miroir au fruit de la Passion
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    3
  • de jus de fruit de la Passion
    250 g
La décoration
  • de jus de fruit de la Passion
    80 g
  • de mangue mûre coupée en dés (1 cm env.)
    100 g
  • feuilles de menthe fraîche
    quelques
  • de biscuits à la cuillère
    300 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 553 kcal / 2321 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 27.3 g
Węglowodany 68.6 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...