![Charlotte mangue-Passion Charlotte mangue-Passion](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7961D8CC-242B-4940-8668-C6C0CA222C4C/Derivates/09e62e81-42e1-489e-9bcb-d179ff695f0d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La base spéculoos
- 200 g de biscuits speculoos
- 70 g de beurre doux, mou
La mousse à la mangue
- 6 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 350 g de mangue mûre, coupée en morceaux
- 120 g de sucre en poudre
- 40 g d'eau
- 10 g de vinaigre balsamique blanc
- 2 blancs d'œufs
- 350 g de crème liquide 35% m.g., très froide
Le miroir au fruit de la Passion
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 250 g de jus de fruit de la Passion
La décoration
- 300 g de biscuits à la cuillère
- 80 g de jus de fruit de la Passion
- 100 g de mangue mûre, coupée en dés (1 cm env.)
- quelques feuilles de menthe fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2321 kJ / 553 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 68.6 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Charlotte aux fraises
3 Std. 35 Min
Bavarois aux fraises
6 godz. 25 min
Bavarois poire-chocolat
14 Std. 30 Min
Délice d'été pêche-abricot
4h
Entremets coco-passion-papaye
24h
Eclairs comme un Paris-Brest
1h 40min
Cheesecake framboises
5 godz.
Bavarois à la mangue
7 godz.
Bavarois framboise-chocolat blanc
15h 30min
Bavarois litchis-framboises
4h
Fraisier
12 Std. 45 Min
Bavarois cerise-pistache
6h 30min