Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 100 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 120 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 4 œufs
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 120 g de sucre en poudre
- 50 g de pâte de pistache
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
La garniture
- 200 g de framboises fraîches ou surgelées, et un peu pour la finition
- 40 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée d'agar-agar
- 80 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1603 kJ / 381 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dacquoise praliné-chocolat
50 min
Bavarois à la mangue
7ωρ.
Gianduja choco-Passion
18 godz. 20 min
Croustillant chocolat-framboise
16 Std.
Le rose-framboise
5h
Eclairs aux fruits rouges
12h
Dacquoise aux framboises
2h
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2h 30min
Verano
12 godz. 45 min
Choux façon tiramisu
1 Std. 50 Min
Bavarois litchis-framboises
4h
La dacquoise aux fruits d'été
15 godz. 45 min