Bûche pistache-framboise

Bûche pistache-framboise

4.2 57 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
10 portions

Składniki

Le biscuit
  • 100 g de pistaches, décortiquées et non salées
  • 120 g de farine de blé
  • 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
  • 4 œufs
  • 80 g de beurre coupé en morceaux
  • 120 g de sucre en poudre
  • 50 g de pâte de pistache
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
La garniture
  • 200 g de framboises fraîches ou surgelées, et un peu pour la finition
  • 40 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café bombée d'agar-agar
  • 80 g de crème liquide 35% m.g. très froide

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Białko 6 g
Kalorie 1603 kJ / 381 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...