![Bûche pistache-framboise Bûche pistache-framboise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/25A5E054-4D4A-44A1-BC63-5138C3A0820B/Derivates/FA88BAF9-B907-4B2B-935E-7CCA2AF31164.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 100 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 120 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 4 œufs
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 120 g de sucre en poudre
- 50 g de pâte de pistache
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
La garniture
- 200 g de framboises fraîches ou surgelées, et un peu pour la finition
- 40 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée d'agar-agar
- 80 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1603 kJ / 381 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavarois à l'abricot
12h
Génoise
1h 50 min
Bavarois aux fraises
6 Std. 25 Min
Bavarois aux trois chocolats
15h
Entremets coco-passion-papaye
24 godz.
Eclairs comme un Paris-Brest
1h 40min
Bavarois à la mangue
7 godz.
Charlotte mangue-Passion
5h
Minibûche cerise amarena
40 分钟
Fraisier
12h 45min
Bavarois Passion-coco
8 Std. 10 Min
Entremets cassis et crémeux citron
5h