Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g d'huile d'olive
- 80 g d'oignons nouveaux
- 700 g de tomates, coupées en 4
- 1 branche de thym frais
- 150 g de vin blanc sec
- 30 g d'olives vertes dénoyautées
- 70 g de chorizo doux, coupé en rondelles
- sel
- poivre moulu
- 600 g calamars, détaillés en anneaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1780 kJ / 424 kcal
- Białko
- 55 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Calamars aux tomates, poivrons et paprika
45 min
Risotto au calamar
1 godz. 30 min
Encornets sautés à l'ail et au chorizo
20 min
Anneaux de calamar au vin rouge
1h
Lotte à la provençale
50 min
Calamars farcis au chorizo
1 godz. 10 min
Calamar à la piperade
35 min
Pâtes à la tomate et aux calamars
30 min
Saumon à l'espagnole
45 min
Encornets à la provençale
55 min
Seiche à l'ail et à la coriandre
1h 15min
Axoa d'agneau
55 min