Calamars vapeur à la catalane

Calamars vapeur à la catalane

4.3 144 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 25 g d'huile d'olive
  • 80 g d'oignons nouveaux
  • 700 g de tomates coupées en 4
  • 1 branche de thym frais
  • 150 g de vin blanc sec
  • 30 g d'olives vertes dénoyautées
  • 70 g de chorizo doux, coupé en rondelles
  • sel
  • poivre moulu
  • 600 g calamars détaillés en anneaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 55 g
Kalorie 1780 kJ / 424 kcal
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...