Crème parmentière au saint-marcellin

Crème parmentière au saint-marcellin

4.5 84 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
8 portions

Składniki

  • 120 g d'oignons coupés en deux
  • 10 g d'huile d'olive
  • 200 g de pommes de terre détaillées en dés
  • ½ cube de bouillon de volaille
  • 250 g d'eau
  • 80 g de fromage type saint-marcellin, coupé en morceaux
  • 280 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 4 tranches de jambon sec
  • 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 - 2 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5.8 g
Kalorie 833 kJ / 200 kcal
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 6.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...