Saint-Jacques, crozets, menthe et sauce tomate

Saint-Jacques, crozets, menthe et sauce tomate

3.9 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

La sauce tomate
  • 100 g d'oignon (1), coupé en quatre
  • 1 gousse d'ail
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • 200 g de tomates en morceaux
  • 200 g de tomates pelées en boîte et leur jus
  • 100 g d'eau
Les crozets
  • 1000 g d'eau
  • 5 branches de menthe fraîche
  • 250 g de crozets
  • du sel
  • 16 noix de saint-jacques
  • du poivre moulu
Les noix de saint-jacques
  • 1 filet d'huile d'olive
  • 5 branches de menthe fraîche effeuillées et ciselées
  • 1 oignon frais, ciselé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 26 g
Kalorie 1046 kJ / 248 kcal
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...