Soupe de moules à la citronnelle

Soupe de moules à la citronnelle

4.7 30 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • d'ail
    1 gousse
  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • de gingembre frais
    10 g
  • de carotte coupée en bâtonnets fins
    100 g
  • de poivron coupé en brunoise
    100 g
  • de blanc de poireau émincé finement
    100 g
  • de curcuma en poudre
    ½ c. à café
  • de coriandre fraîche équeutés
    15 brins
  • d'huile d'olive
    30 g
  • d'eau
    300 g
  • de citronnelle fraîche
    1 bâton
  • de lait de coco
    200 g
  • de moules fraîches, préalablement nettoyées
    1000 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • d'épinards frais
    50 g
  • de cive finement émincés
    2 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 295.5 kcal / 1234.5 kJ
Białko 13.5 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 11.5 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...