Salade en verrines

Salade en verrines

4.3 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 portions

Składniki

L'assaisonnement
  • de tahini
    2 c. à soupe
  • de jus de citron fraîchement pressé
    30 g
  • de coriandre fraîche équeutés, rincés et séchés
    1 - 2 brins
  • d'huile d'olive extra vierge
    30 g
  • gousse d'ail (opcjonalnie)
    ½
  • de sauce de soja
    ½ - 1 c. à café
La salade
  • de carotte coupée en morceaux (2-3 cm)
    100 g
  • de céleri branche coupé en morceaux (2-3 cm)
    80 g
  • de courgette coupée en morceaux (2-3 cm)
    100 g
  • de betterave cuite coupée en morceaux (2-3 cm)
    130 g
  • avocat coupé en morceaux (2-3 cm)
    ½
  • de chicorée rouge coupées en lanières (voir "Conseil(s)")
    2 - 3 feuilles
  • radis rose coupés en rondelles
    2 - 3
  • de graines de pavot
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 228 kcal / 954 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...