Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de lentilles vertes sèches
- 1100 g d'eau
- ½ anis étoilé (2 éclats)
- 2 c. à soupe de curry en poudre
- 1 branche de céleri, coupée en fins bâtonnets
- 30 g de raisins secs
- 300 g de filet d'agneau
- 30 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 1 oignon rouge, taillé en rondelles
- 4 gousses de cardamome
- sel
- poivre moulu
- 1 filet d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1500 kJ / 359 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Bœuf en papillote aux légumes verts
45 Min
Thon encebollado
1 Std. 15 Min
Lapin à la citronnelle en papillote
1h 10 min
Roulé de bœuf à la brésilienne
1h 10 min
Daurade à l'ail
40 min
Couscous de rouget aux poivrons
30 min
Cabillaud de Noël au four (Portugal)
1 Std. 15 Min
Thon au pesto rouge et purée d'artichauts
35 Min
Canard aux amandes
40 min
Dorades farcies au pesto de coriandre
50 menit
Agneau confit aux pruneaux
1 Std. 40 Min
Daube d'agneau aux artichauts
1j