Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi di semolino
- 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 1000 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 20 g di burro
- 250 g di semolino di grano
- 2 tuorli d'uovo
Ragù di verdure
- 100 g di porro a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di carote a tocchetti (circa 1 cm)
- 100 g di piselli freschi
- 150 g di asparagi a tocchetti (circa 1 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- burro q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1803 kJ / 431 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 44.9 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spatzle alla barbabietola
30 min
Gnocchi verdi alla romana
1j 20 menit
Gnocchi di polenta
25 min
Gnocchi alla romana
1 Std. 15 Min
Canederli allo speck
2h 40 min
Malfatti bergamaschi
40 min
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40 min
Spatzle di grano saraceno con Taleggio e broccoli
40 min
Gnocchi di pane alla salvia con pesto di crudité
45 Min
Spatzle integrali con pere e Gorgonzola
30 min
Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)
2j
Gnocchi alla romana zucca e Gorgonzola
1 Std. 40 Min