Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g queijo parmesão em pedaços
- 600 g feijão-branco cozido, escorrido
- 1 ovo médio
- 100 g farinha tipo 65
- 250 g salsichas frescas de churrasco, cortadas em pedaços
- 100 g cebola
- 1 dente de alho
- 25 g azeite, mais q.b. p/ cozer
- 400 g tomate em pedaços
- 50 g vinho branco
- 1600 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 c. chá de açúcar
- 1 ½ c. chá de orégãos
- Manteiga q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1975.1 kJ / 472.1 kcal
- Białko
- 26.7 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 1268.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de entulho com tortellini
30min
Salada de arroz com atum
35min
Farfalle com bacon e cogumelos
55 min
Tagliatelle com pesto de ervilhas e ovos quentes
30min
Curgetes recheadas com arroz e carne
1 godz. 5 min
Gratinado de nachos
1 Std.
Empadão de atum
1 Std. 10 Min
Arroz mexicano com Pulled Pork
45min
Empadão da consoada
1 Std.
Esparguete integral com molho de lentilhas e cenoura
45min
Bucatini de beterraba e feta
25 Min
Salada de maçã e grão
20 Min